فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1385)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1385)

  • 70 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نعمت الله شموس، محسن کوشان، محمدحسن رخشانی صفحه 158
    زمینه و هدف
    نقش استراتژهای آموزش زبان خارجی در سه دهه گذشته همواره مورد توجه بوده است، اما نقش آن در آزمون پایان ترم به نحو جدی مد نظر قرار نگرفته است. بنابراین، نقش این استراتژی ها در گذراندن موفقیت آمیز امتحان پایان ترم درس زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مداخله ای نیمه تجربی می باشد و جمعیت مورد مطالعه دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده علوم پزشکی سبزوار در سال تحصیلی 85-84 می باشند. در این مطالعه، کلیه دانشجویانی که درس زبان عمومی را گرفته بودند (253نفر) شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه SILL برای ارزیابی میزان به کارگیری استراتژی های یادگیری زبان و آزمون اضطراب اسپیلبرگر جهت برآورد میزان اضطراب بود.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه، میانگین نمره اضطراب قبل از امتحان در پسران 146.72 و دختران 120.46 بوده است که اختلاف بین آن ها معنی دار نمی باشد ولی یک رابطه خطی منفی بین نمره SILL (به ویژه استراتژهای فراشناختی) و اضطراب به دست آمد.
    نتیجه گیری
    آموزش استراتژی ها توسط اساتید و انتقال مهارت های یادگیری از طریق کتب درسی زبان انگلیسی دانشگاه ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: انگلیسی، انگلیسی با اهداف ویژه، استراتژی ها، مهارت مطالعه، پرسشنامه sill، اضطراب
  • یرین افهمی، مهرناز سولی نژاد، رامین حشمت، مهران ایزدی، وحید حق پناه، آناهیتا لشکری، علیرضا شفاهی، سید محمد توانگر، مینو محرز، باقرلاریجان صفحه 166
    زمینه و هدف
    طیف وسیعی از اختلالات غدد درون ریز شامل اختلال کارکرد غده تیرویید در بیماران HIV مثبت گزارش شده است. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی اختلالات کارکرد غده تیرویید در بین بیماران HIV مثبت و نیز شناسایی عوامل موثر بر ایجاد هیپوتیروییدی در آنان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    آزمایش های هورمونی مربوط به غده تیرویید شامل FT4، FT3،TSH و تیروگلوبولین در 88 بیمار آلوده به ویروس HIV مراجعه کننده به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری دانشگاه تهران که یک مرکز ارجاعی در سطح شهر تهران می باشد، اندازه گیری شد و اطلاعات مربوط به سن، جنس، وزن، شاخص توده بدنی، سابقه مصرف تریاک و اعتیاد تزریقی، طول مدت ابتلا به عفونت HIV، مرحله بیماری، سابقه ابتلا به عفونت های فرصت طلب یا سرطان، شمارش سلول های دارای CD4، درمان با داروهای ضد رتروویروس(HAART)، دریافت سایر داروها (کوتریموکسازول، داروهای ضد سل و استرویید) و عفونت همزمان با ویروس هپاتیت C (HCV) جمع آوری گردید. افراد به طور تصادفی ساده در مطالعه وارد شدند.
    یافته ها
    17 درصد بیماران هیپوتیرویید بودند یعنی 1.1 درصد هیپوتیروییدی واضح بالینی، 2.3 درصد هیپوتیروییدی تحت بالینی و 13.6 درصد سطح FT4 پایین داشتند. آنالیز چند متغیره نشان داد که هیچ یک از عوامل فوق الذکر با بروز هیپوتیروییدی همراه نبودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که هیچ یک از عوامل مورد بررسی با بروز هیپوتیروییدی ارتباط نداشتند، در تمام بیماران HIV مثبت، هیپوتیروییدی باید در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: عفونتhiv، ایدز، هیپوتیروییدی، درمان haart، عوامل خطر
  • رضا سعیدی*، زهرا اثنی عشری، محترم امیرنژاد، حبیب الله اسماعیلی صفحه 172
    زمینه و هدف

    درد پدیده پیچیده ای است که در گذشته به راحتی در نوزادان نادیده گرفته می شد. تحقیقات نشان داده است که نوزادان، درد را کاملا احساس می کنند و مطالعات اخیر نشان داده است که مداخلات غیردارویی مانند مراقبت کانگورویی که با برقراری ارتباط و تعامل مادر و نوزاد همراه می باشد، می تواند در کاهش درد ناشی از انجام رویه های دردناک موثر باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر روش مراقبت کانگورویی بر درد ناشی از واکسیناسیون در نوزادان انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو گروهه می باشد. جامعه پژوهش شامل نوزادان رسیده ای است که در بیمارستان 22 آبان لاهیجان متولد شده اند. نمونه ها شامل60 نوزاد رسیده است. گروه آزمایشی به مدت 30 دقیقه تماس پوست به پوست داشتند در حالی که نوزادان گروه کنترل در پتویی پیچیده شده و درون کات نوزادان در کنار تخت مادر نگه داری شدند. در هر دو گروه برای بررسی تغییرات رفتاری نوزاد نسبت به درد، 2 دقیقه قبل از واکسیناسیون، حین تزریق و 3 دقیقه بعد از آن فیلمبرداری از نوزاد توسط یک فیلمبردار ثابت خانم انجام گردید. سپس تغییرات رفتاری نوزادان توسط کمک پژوهشگر که نسبت به اهداف مطالعه آگاه نبود، مشاهده و با مقیاس NIPS نمره گذاری شد. تعداد ضربان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون توسط دستگاه پالس اکسی متری و طول مدت گریه با ساعت ثانیه شمار در طول همین مدت در دو گروه اندازه گیری و ثبت شد. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری مجذور کای، آزمون دقیق فیشر، تست تی زوجی و تی مستقل در نرم افزار آماری SPSS مورد تجربه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شدت درد در نوزادان گروه آزمایش حین و بعد از مداخله نسبت به گروه کنترل پایین تر بود و این نتیجه از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.006). طول مدت گریه در نوزادان گروه آزمایش حین مداخله و بعد از آن کمتر از گروه کنترل بود که به لحاظ آماری معنی دار شد (P<0.001).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش، روش مراقبت کانگورویی مداخله ای مفید، سودمند و ارزان به شمار می آید که نیاز به تجهیزات مدرن و گران قیمت ندارد. لذا پیشنهاد می گردد که از این روش به عنوان یک کاهش دهنده درد در انجام روش های دردناک روی نوزادان به کار رود تا درد و رنج این انسان های بی دفاع کاهش یابد.

    کلیدواژگان: مراقبت به روش کانگورویی، درد، نوزاد
  • مصطفی اکبری، شهرام آهنجان، مرتضی اکبری صفحه 178
    زمینه و هدف
    آسیب های مچ پا یکی از شایع ترین آس‍‍‍‍‍‍یب های اسکلت‍‍‍‍‍‍ی عضلان‍‍‍‍‍‍ی در فعالیت های ورزش‍‍‍‍‍‍ی است که به طور کل‍‍‍‍‍‍ی 10 الی 15 درصد از کل آسیب ها را شامل م‍‍‍ی شود. احتمال بروز پ‍‍‍‍‍‍یچ خوردگ‍‍‍‍‍‍ی پای ورزشکار در یک دوره ‍45 درصد م‍‍‍ی باشد که 10 الی 30 درصد از آس‍‍‍یب های مچ پا متاسفانه به فرم مزمن تبدیل م‍‍‍‍‍‍ی شود. پژوهش حاضر با هدف بررس‍‍‍‍‍‍ی ناپایداری مفصل مچ پا در ورزشکاران ت‍‍‍‍‍‍یم های مل‍‍‍‍‍‍ی فوتبال، کشت‍‍‍‍‍‍ی آزاد و فرنگ‍‍‍‍‍‍ی و بسکتبال که ب‍‍‍‍‍‍یشترین فشار را بر روی مچ پا دارند، انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی مقطعی بر روی 229 نفر از ورزشکاران ت‍‍‍‍‍‍یم های مل‍‍‍‍‍‍ی رشته های فوتبال، کشتی آزاد، فرنگی و بسکتبال که به اردوی تیم ملی دعوت شده بودند انجام گرفت. م‍‍‍‍‍‍یانگ‍‍‍‍‍‍ین سن و قد این ورزشکاران به ترتیب 23 سال و 185 سانت‍‍‍‍‍‍یمتر بود. جهت بررسی نتایج این تحق‍‍‍‍‍‍یق در ورزشکاران آس‍‍‍‍‍‍یب دیده رشته های مختلف، از آزمون مجذور کای استفاده شد. همچن‍‍‍ین تشخ‍‍‍یص آس‍‍‍یب مچ پا با معاینات بال‍‍‍ین‍‍‍ی و برای تایید آن از تست گراف‍‍‍یortise view استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش، ناپایداری مفصل مچ پا درکشتی گیران آزاد 8.6 درصد، کشت‍‍‍ی گ‍‍‍یران فرنگ‍‍‍ی 5.9 درصد، فوتبال‍‍‍یست ها 14.7 درصد دربسکتبالیست ها 7.3 درصد بود. همچن‍‍‍ین ارتباط معنی داری بین ناپایداری مفصل مچ پا و ضربه و پ‍‍‍یچ خوردگ‍‍‍ی به دست آمد (P<0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از آن است که آسیب های ورزشکاران مورد مطالعه به دلیلی اعمال نیروی خارجی است. بنابراین، شایع ترین علت ناپایداری مچ پا، ضربه و پ‍‍‍یچ خوردگ‍‍‍ی معرف‍‍‍ی شده است و با سابقه ورزش ارتباط دارد که با نتایج سایر تحق‍‍‍‍‍‍یقات انجام شده در خارج از کشور نیز همخوان‍‍‍‍‍‍ی دارد.
    کلیدواژگان: آسیب های مچ پا، ورزشکاران، فوتبال، کشتی، بسکتبال
  • محسن کوشان، عباس حیدری صفحه 185
    زمینه و هدف
    کیفیت و کمیت یادگیری از عوامل متعددی نظیر سطح عمومی هوش، سلامت جسمی و روانی، انگیزه، امکانات محیط زندگی، امکانات آموزشی و کمک آموزشی و قابلیت های شناختی تاثیر می پذیرند اما روان شناسان مشاهده کرده اند که حداقل در دوران دانشجویی، آن چه که بیشترین تاثیر را بر وضعیت عملکرد تحصیلی دانشجویان دارد، مهارت های عمومی مطالعه، یادگیری درسی و یادآوری مطالب آموخته شده است. لذا این مطالعه با هدف شناسایی عادت های مطالعه ی دانشجویان و تشخیص نارسایی های احتمالی موجود در روش های مطالعه ی آن ها انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی – مقطعی می باشد و جمعیت مورد مطالعه، دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده علوم پزشکی سبزوار در سال 1383 می باشد که 297 نفر از آن ها به روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس، انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه عادت های مطالعه PSSHI استفاده شد. این پرسشنامه دارای 45 سوال در هشت حوزه شامل تقسیم بندی زمان، شرایط فیزیکی مطالعه، توانایی خواندن، یادداشت برداری، انگیزش یادگیری، حافظه، امتحانات و سلامتی می باشد. پاسخ سوالات به صورت همیشه، یا بیشتر اوقات، بعضی اوقات، به ندرت یا هرگز است. ضریب پایایی از طریق آزمون- آزمون مجدد 0.88 و در روش دو نیمه کردن 0.65 بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی تحت spss استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کل عادت مطالعه در دانشجویان پسر 50.87 و دختر 51.48 (از نمره 90) بود که تفاوت بین این دو گروه معنی دار نبود. نتایج در مورد نمره به دست آمده به تفکیک حوزه های مربوط به عادت های مطالعه عبارت بودند از: تقیسم بندی زمان 5.36 از 10، شرایط فیزیکی 6.9 از 12، توانایی خواندن، 8.29 از 16، یادداشت برداری 3.2 از 6، انگیزش یادگیری 8.55 از 12، حافظه 4.6 از 8، امتحانات 10.26 از 18 و سلامتی عمومی 2.94 از 6. در حوزه های توانایی خواندن، انگیزش یادگیری و امتحان دادن، بین دو جنس مذکر و مونث اختلاف معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان گفت شیوه مطالعه در دانشجویان از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و این مساله باید مورد توجه مسوولین آموزش دانشکده قرار گیرد. لازم است جهت آموزش و راهنمایی دانشجویان و بهبود عادات مطالعه آن ها برنامه ریزی شود.
    کلیدواژگان: مهارت های مطالعه، عادتهای مطالعه، دانشجویان
  • وحید حق پناه، بابک سلیمانپور، رامین حشمت، سید محمد توانگر، رضا ملک زاده، باقر لاریجانی صفحه 190
    زمینه و هدف
    سرطان یکی از معضلات بهداشتی در ایران است که اخیرا به عنوان سومین عامل مرگ و میر شناخته شده است. در این مطالعه، جمعیت مبتلایان به سرطان غدد درون ریز در چهار استان ایران جمع آوری شده و ثبت گردیدند.
    مواد و روش ها
    بیماران در هر استان بر اساس سن، جنس و مشخصات تومور (محل، شکل و ویژگی) طبقه بندی شده و اطلاعات موجود بر اساس سیستم طبقه بندی بین المللی بیماری های سرطانی کدگذاری شدند. سن پر خطر در افراد هر استان محاسبه گردید و نتایج بر اساس میزان شیوع و بر حسب جنس، سن، توزیع سنی خاص و میزان شیوع تطبیق داده شده برای سن (ASR) در هر صد هزار نفر، با استفاده از روش های آماری استاندارد محاسبه شد.
    یافته ها
    از میان 319 مورد سرطان اولیه غدد درون ریز جمع آوری شده، 313 مورد مبتلا به سرطان تیرویید و 6 مورد مبتلا به سرطان آدرنال بودند. از میان مبتلایان به سرطان تیرویید، 82.7 درصد نوع پاپیلری، 8.6 درصد نوع فولیکولر، 7 درصد نوع مدولری و 1.6 درصد سرطان آناپلاستیک داشتند. ASR محاسبه شده برای سرطان تیرویید حدود 1.289 (0.627 برای مردان و 1.59 برای زنان) با بالاترین شیوع در کرمان (ASR=1.643) و کمترین شیوع در گلستان (ASR=0.738) گزارش شد. سن مبتلایان به سرطان تیرویید در زمان تشخیص بیماری، 3 الی 80 سال با میانگین سنی 43.9 سال (SD=15.9) بود که این میزان 45.21 سال (SD=17.13) برای مردان و 43.49 سال (SD=15.51) برای زنان (نسبت زن به مرد= 3.1/1) گزارش شد (P=0.41). از 6 مورد مبتلایان به سرطان آدرنال، 4 مورد نوروبلاستوما و 2 مورد فئوکروموسیتوما داشتند. میانگین سنی این گروه در بدو تشخیص، 16.17 سال (SD=7.05)، 13 سال (SD=3.46) برای مردان و 19.33 سال (SD=9.07) برای زنان بود (P=0.32).
    نتیجه گیری
    ایران تا سال های اخیر به عنوان یکی از مناطق اندمیک فقیر ید به حساب می آمد. غنی سازی نمک با ید از 12 سال پیش آغاز گردید. این افزایش مصرف نمک یددار باعث افزایش شیوع سرطان پاپیلری در مقایسه با سایر انواع سرطان های تیرویید شد که این توزیع با نمای دیده شده در مناطق با افزایش ید مصرفی مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم، اندوکرین، ثبت، ایران
  • کامیار توکلی طبسی، مهری باغبان حقیقی صفحه 196
    زمینه و هدف
    سنگ های کلیوی امروزه اکثرا یا با استفاده از سنگ شکن برون اندامی (ESWL) و یا از طریق نفروستومی پوستی درمان می شوند. این مطالعه به منظور مقایسه بین میزان تاثیر و عوارض سنگ شکنی یورتروسکوپیک رتروگرید با لیتوتریپتور لیزری و پنوماتیک همراه با سنگ شکنی برون اندامی با سنگ شکنی برون اندامی به تنهایی برای درمان سنگ های 2 تا 3 سانتی متری لگنچه کلیه، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی می باشد، جمعیت آماری شامل بیماران مبتلا به سنگ 2 تا 3 سانتی متری لگنچه کلیه مراجعه کننده به کلینیک تخصصی اورولوژی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، در فاصله زمانی شهریور 1382 تا شهریور 1384 بوده است. روش نمونه گیری به صورت انتخاب بیمارانی بود که تشخیص سنگ 2 تا 3 سانتی متری لگنچه در مورد آن ها داده شده و جهت روش درمانی پیشنهادی اندیکاسیون داشتند. حجم نهایی نمونه 55 بیمار بود. بیماران فوق به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول (22 بیمار) ابتدا سعی شد که در حین یورتروسکوپی هسته سنگ با لیزر یا روش پنوماتیک شکسته و سپس جهت بیمار سوند DJ قرار داده شود و 2 تا 4 هفته بعد بیمار تحت سنگ شکنی برون اندامی قرار گیرد. بیماران گروه 2 (33 بیمار) پس از قرار دادن سوند DJ جهت سنگ شکنی برون اندامی فرستاده شدند. میزان رهایی از سنگ و عوارض پس از سه ماه ثبت شدند.
    یافته ها
    متوسط سن بیماران در دو گروه به ترتیب 28.7 و 29.4 سال بود. دو گروه از نظر سن و جنس تفاوت قابل ملاحظه ای نداشتند. در گروه اول، در دو بیمار دستیابی به سنگ از طریق یورتروسکوپی مقدور نشد. میزان رهایی از سنگ در گروه اول 77 درصد بود. در گروه دوم پس از دو نوبت سنگ شکنی برون اندامی، میزان رهایی از سنگ تنها 45 درصد در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که یورتروسکوپی و شکستن هسته سنگ با لیتوتریپور قبل از سنگ شکنی برون اندامی یک روش درمانی قابل قبول برای درمان سنگ های نسبتا بزرگ لگنچه کلیه می باشد.
    کلیدواژگان: سنگ لگنچه، سنگ شکنی برون اندامی، یورتروسکوپی
  • امیرحسین حقیقی، محمدرضا حامدی نیا، پرستو جمیلی صفحه 204
    زمینه و هدف
    پروتئین واکنش پذیر C (CRP)، یک شاخص حساس و غیراختصاصی التهاب است که ارتباط آن با بیماری عروق کرونر مشخص گردیده است. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر میزان پروتئین واکنش پذیرC در مردان چاق بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است. تعداد 24 نفر (16 مرد چاق و 8 مرد لاغر) با دامنه سنی 35 تا 48 سال به صورت داوطلبانه انتخاب شدند. مردان چاق به صورت تصادفی در دو گروه زیر قرار گرفتند: 1) گروه تمرین مقاومتی 2) گروه کنترل. گروه سوم هم مردان لاغر بودند. از همه آزمودنی ها در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد. گروه آزمایش مدت 13 هفته و هر هفته سه جلسه تمرینات مقاومتی داشتند. برنامه تمرینات مقاومتی به صورت دایره ای، در یازده ایستگاه و با شدت 50 الی60 درصد یک تکرار بیشینه (IRM) انجام گرفت.
    یافته ها
    تمرینات مقاومتی باعث کاهش معنی دار میزان CRP در مردان چاق گردید (از 1.65±0.6 به 0.53±0.73). همچنین مشخص شد که در حالت پایه غلظت های سرمی CRP در مردان چاق به طور معنی داری بالاتر از مردان لاغراست (1.65±0.6 در مقابل 0.26±0.21). به علاوه همبستگی مثبت و معنی داری بین میزان CRP با شاخص های چاقی (r=0.75) و اجزای مختلف سندرم متابولیکی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    تمرینات مقاومتی به علت داشتن اثرات ضد التهابی احتمالا سبب کاهش خطر حوادث قلبی عروقی بعدی در مردان چاق می گردد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، التهاب، چاقی
|
  • M. Koushan, N. Shomoossi*, Mh Rakhshani Page 158
    Background and
    Purpose
    The role of learner’s strategies and skills in learning a foreign language has been investigated in the three last decades. However, the part it plays in ESP achievement tests is not seriously treated. Therefore, it seemed a good reason to conduct a study on the role of study strategies in successfully taking the final exam. Methods and Materials: In this quasi-experimental interventionist study, the SILL questionnaire was given to 253 students taking an ESP course (1384-85 / 2005-2006) to identify their use of language learning strategies. A few moments prior to taking their finals, they took Spielberger's anxiety test to estimate their test anxiety.
    Results
    According to the findings, mean anxiety scores in boys and girls before the final exam were 146.72 and 120.46 respectively, which did not show any significant difference. However, a negative linear relationship was found to exist between SILL score (meta-cognitive strategies in particular) and test anxiety.
    Conclusion
    Among many other outcomes, test anxiety is attributable to inappropriate study habits in adult ESP learners, which requires consideration by both instructors and textbook compilers.
    Keywords: ESP, STUDY SKILLS, SILL, Anxiety, Strategies
  • Mb Ardeshir Larijani*, Sm Tavangar, Ar Shafahi, A. Lashkari, M. Rasoulinezhad, R. Heshmat, M. Izadi, V. Haghpanah, Sh Afhami, M. Mohraz Page 166
    Background and
    Purpose
    A wide spectrum of endocrine abnormalities including thyroid dysfunction has been observed in HIV-infected patients with different results. This study was conducted to determine the frequency of thyroid dysfunction and to identify factors affecting the development of hypothyroidism in HIV-infected patients. Methods and Materials: Free T4, FT3, TSH, and thyroglobulin levels of 88 HIV-infected patients receiving care at UT counseling center for Behavioral Disorders in Tehran, an out patient referral center, were measured and data on their age, sex, body weight, BMI, history of opium and injection addictions, duration of HIV infection, disease stage, history of opportunistic infection or malignancy, CD4 cell count, antiretroviral treatment with antiretroviral drugs (HAART), receipt of other drugs (TMP-SMX, antituberculosis drugs, and steroids), and hepatitis C virus Co-infection were collected. Inclusion of the subjects was simply random.
    Results
    17% of subjects had hypothyroidism; 1.1% had overt hypothyroidism; 2.3% subclinical hypothyroidism and 13.6% had low FT4 levels. The multivariate analysis showed that none of the studied factors were associated with the development of hypothyroidism.
    Conclusion
    As none of the above-mentioned factors are not associated with the development of hypothyroidism, hypothyroidism should be considered in HIV-infected patients.
    Keywords: HIV INFECTION, AIDS, HYPOTHYROIDISM, HAART, RISK FACTORS
  • Z. Asnaashari, M. Amirinejad, R. Saeidi, H. Esmaeili Page 172

    Background and

    Purpose

    Pain is a complicated phenomenon that has been ignored in newborn in the past. Researchers have demonstrated that newborns feel pain completely, so they should be considered more sensitive to pain. Recent researches demonstrated that non-pharmacological interventions such as Kangaroo Care could be useful in decreasing pain in newborn. The present research was conducted to determine the effects of kangaroo care on the pain intensity of vaccination in healthy newborns. Methods and Materials: This study was a randomized case-control clinical trial. The study subjects were 60 healthy full-term newborns delivered at 22 Aban hospital, Lahijan. 60 term newborns were randomly assigned into two groups of trial and control. The trial group received 30 minutes skin to skin contact, where as the control group were wrapped in their blanket, beside their mother bed. In two groups behavioral changes of newborns were evaluated and observed 2 minutes before, during and 3 minutes after the intervention. All procedures were filmed. A Researcher assistant who was blind to the research aim, scored behavior changes by NIPS. Heart rate and oxygen saturation levels as displayed on the pulse monitor and duration of crying were recorded by stop watch. Data was analyzed using chi-square, Fisher's Exact Test, paired t-test and independent t-test.

    Results

    Mean pain intensity during intervention period was significantly lower in the trial than the control group (p....

    Keywords: KANGAROO CARE, Pain, NEWBORN
  • Sh Ahan Jan, M. Akbari, M. Akbari Page 178
    Background and
    Purpose
    Ankle injuries are among the most common muscular-skeletal injuries in atliletes so that they account for 10 to 15 percent of all injuries. The chances of ankle strain for an athlete during a sports career are 45% and 10 to 30 percent turn into chronic forms. The present study was conducted to study the ankle instability in the national team athletes (football, wrestling and basketball). Methods and Materials: In these descriptive- analytical and cross- sectional study, the population was 229 national team athletes who were invited to the national camp. Their mean age and height were 23 years and 185 cm respectively. For statistical analysis of the data, chi-square was used. Injury diagnosis was done through clinical examination and confirmed by Mortise view test.
    Results
    Ankle instability in free and French wrestling athletes were 8.6% and 5.9% respectively. It was 14.7% in football players and 7.3% in basketball players. Also, a significant relationship was found between ankle instability, trauma and strain (p....
    Keywords: ANKLE INJURY, ATHLETES, FOOTBALL, WRESTLING, BASKETBALL
  • M. Koushan, A. Heydari Page 185
    Background and
    Purpose
    The quality and quantity of learning are influenced by such factors as IQ, mental and physical health, motivation, environmental facilities, educational aids and technology and cognitive capabilities; however, psychologists have observed that, at least for university students, what affects educational performance for the most part are general study skills, learning and recall. Therefore, this study was conducted to identify the students, study habits and to diagnose possible deficits in their skills. Methods and Materials: The present study is a cross- sectional descriptive research. 297 students were selected through converient non- probability sampling, out of the whole study population of students studying in Sabzevar school of Medical Sciences in Sabzevar, Iran in 2004 (1383). PSSHI inventory of study skills was used for data collection. The inventory contains 45 questions in eight areas divided in to time allotment, physical conditions of studying reading ability, note taking, learning motivation, memory, examinations and health. The likert- type responses were "always or often, "sometimes", "Rarely or never". Test- retest and split- half methods rendered the reliability of the questionnaire as 0.88 and 0.65 respectively. Descriptive statistics in spss were used for data analysis.
    Results
    Mean study habit in male and female students were 50.87 and 51.48, respectively, out of 90, with no significant difference. Results for eight respective areas were as follows: time allotment 5.36 (out of 10), physical conditions 6.9 (out of 12), reading ability 8.29, (out of 16), note taking 3.2 (out of 6), learning motivation 8.55 (out of 12), memory 4.6 (out of 8), examinations 10.26 (out of18), and general health 2.94 (out of 6). Significant differences were observed across gender in reading ability, learning motivation and examinations.
    Conclusion
    University students do not have high quality study skills and this problem should be attended by the university officials in charge of students, education. It is necessary to plan for the improvement of their study habits.
    Keywords: STUDY SKILLS, STUDY HABITS, Students
  • Mb Ardeshir Larijani*, R. Malekzadeh, V. Haghpanah, B. Soleymanpour, R. Heshmat, Sm Tavangar Page 190
    Background and
    Purpose
    This study was intended to record the number of endocrine cancer in four provinces of Iran. Methods and Materials: Patients in each province were classified according to their age, gender, sex, and tumor characteristics (site, morphology and behavior). The obtained data were coded according to ICD-O. High- risk age was calculated for each province and the results presented as incidence rates by sex, age, age- specific rates and ASR per 100,000 person – years using standard statistical methods to the world population.
    Results
    Out of 319 cases of primary endocrine cancers found and recorded, 313 cases were thyroid carcinoma and 6 cases were adrensal cancers. In thyroid carcinoma group, the share of Papillary, follicular, medullary and anaplastic carcinomas accounted for 82.7%, 8.6%, 7.0% and 1.6% respectively. Also, the ASR of thyroid carcinoma for total, male and female cases were 1.289, 0.627 and 1.59 respectively. The highest incidence rate of the thyroid carcinoma was found in Kerman with the ASR of 1.643 for both genders and the lowest rate in Golestan with the ASR of 0.735. Mean age of patients was 43.9 years (SD=15.90) and their age ranged from 3 to 8 years. This figure for males was 45.21 (± 17.13) and for females 43.49 (±15.51) (P= 0.41). Also, the female - male ratio was 3.1 to 1. In adrenal cases (n=6), 4 cases (66.7%) had neuroblastoma and 2 cases were pheochromocytoma (33.3%). The mean diagnosis age was 16.17 (± 7.05) years for the whole population of cases; 13.00 (±3.46) years for males and 19.33 (±9.07) for females (P=0.32)
    Conclusion
    Iran was considered as an endemic iodine-deficient region until fairly recently. However, iodinization of salt started 12 years ago and since then, this increase has caused an increase in the incidence of papillary cancer, compared to other thyroid carcinomas; its frequency and distribution closely correspond to the observed profile in areas with high iodine consumption.
    Keywords: NEOPLASM, ENDOCRINE, REGISTRY, Iran
  • M. Baghban Haghighi, K. Tavakoli Tabasi* Page 196
    Background and
    Purpose
    Renal stones are usually treated through ESWL or through skin nephostomy. This study was conducted to compare between efficacy and safety of retrograde ureteroscopic lithotripsy with pneumatic lithotriptor plus extracorporeal shock wave lithotripsy versus extracorporeal shock wave lithotripsy alone for treatment of 2 to 3 cm renal pelvis stones. Methods and Materials: This randomized clinical trial was conducted on the population of patients with 2-3 cm renal pelvis stones admitted to the Imam Reza Hospital clinic for radiological patients from Shahrivar 1382 to Shahrivar 1384 (2004-2005). Sampling procedure included patients with such a diagnosis who had indications for the suggested treatment procedure. The final sample amounted to 55 patients. We divided our patients into two groups. In group 1, (22 patients) first we attempted to break the nidus of the stone with retrograde ureteroscopic pneumatic lithotripsy, and then we inserted a double J stent and after 2 to 4 weeks, send them for extracorporeal shock wave lithotripsy. Group II patients (33 patients), after cystoscopic insertion of double J stent, underwent extracorporeal shock wave lithotripsy alone. Stone free rate and complication rate after three months were recorded.
    Results
    The patient's mean age in two groups were 28.7 and 29.4 years respectively. There was no statistical differences between the age and sex of the two groups. In group 1, in two patients we could not reach to stone ureteroscopically. Stone free rate in group 1, was 77% (17/22). In group II, after two sessions of extracorporeal lithotripsy, stone free rate was just 45% (15/33). There was no significant complication in two groups.
    Conclusion
    The present study demonstrated that ureteroscopy and breaking the stone nidus with pneumatic lithotripter before extracorporeal shock wave lithotripsy is an acceptable treatment modality for relatively large renal pelvis stone.
    Keywords: RENAL PELVIC STONE, EXTRACORPOREAL SHOCK WAVE LITHOTRIPSY, URETEROSCOPY
  • Mr Hamedi Nia, Ah Haghighi*, P. Jamili Page 204
    Background and
    Purpose
    C-reactive protein is a sensitive, nonspecific marker of inflammation and its relationship with coronary vascular disease is already established. The present research was conducted to study the effect of resistance training on the rate of C-reactive protein in obese men. Methods and Materials: The present study was quasi-experimental and 24 male subjects (16 obese, 8 lean) with age range of 35 to 48 years voluntarily participated in the study. Obese men were randomly assigned into two groups: resistance training and control group. The third group included the lean men subjects. Fasting blood samples were taken from all subjects. The experimental subjects received resistance training for 13 weeks, 3 sessions per week. The resistance training was done in circuit fashion in 11 stations with a 50 to 60% intensity of one maximum repetition (IRM).
    Results
    Resistance training significantly decreased the serum CRP levels of the obese men (from 1.65±0.6 to 0.53±0.73). In addition, serum CRP concentrations in obese men at baseline state were significantly higher than those in lean men (1.56±0.58 versus 0.26±0.21). In all subjects there was a significant and positive correlation between serum CRP levels and obesity markers (r=0.75) and different components of the metabolic syndrome.
    Conclusion
    Resistance training due to antinflammatory effects is likely to reduce the risk of future cardiovascular events in obese men.
    Keywords: Resistance training, INFLAMMATION, Obesity